Svorio kontrolė. Kaip saugiai ir efektyviai numesti svorio.

Svorio kontrolė yra sudėtinga problema, su kuria susiduria milijonai žmonių visame pasaulyje. Daugeliui žmonių sunku numesti nereikalingus kilogramus ir išlaikyti stabilų svorį, o viršsvoris gali sukelti daugybę sveikatos problemų, tokių kaip nutukimas, širdies ligos ir diabetas. Turint viršsvorio gali padidėti sąnarių apkrova, auga širdies ligų, diabeto ir tam tikrų rūšių vėžio rizika. Daugelis žmonių, pasiekę sveiką svorį, jaučiasi labiau pasitikintys savimi ir teigiamai vertina save.

Visuomenės normos ir spaudimas atitikti tam tikrus grožio standartus gali paskatinti norą numesti svorio. Svorio metimas yra dažnas daugelio žmonių tikslas, tačiau ne visi žino, nuo ko pradėti ir kaip mesti svorį saugiai. Yra tiek daug dietų ir svorio metimo programų, kad gali būti sunku išsiaiškinti, kas jums geriausiai tinka. Specialistų nuomone, saugiai ir efektyviai numesti svorio galima tinkamai derinant mitybą, fizinius pratimus ir maisto papildus. Apžvelkime specialistų rekomenduojamus svorio kontrolės metodus.

Sukurkite kalorijų deficitą. Pirmasis žingsnis siekiant saugiai ir veiksmingai numesti svorio – sukurti kalorijų deficitą. Tai reiškia, kad kiekvieną dieną turėtumėte suvartoti mažiau kalorijų, nei jūsų organizmas sudegina. Sveika mityba gali padėti sėkmingai sumažinti kasdien suvartojamų kalorijų kiekį. Sveika, subalansuota mityba yra labai svarbi svorio metimui ir bendrai sveikatai. Daugiausia dėmesio skirkite visaverčiam, maistinių skaidulų turinčiam maistui, pavyzdžiui, vaisiams, daržovėms, liesiems baltymams ir sveikiems riebalams. Toks maistas, kaip vaisiai, daržovės, neskaldyti grūdai, liesi baltymai ir sveiki riebalai, gali padėti jaustis sotiems ir laimingiems, o kartu aprūpinti organizmą reikalingomis maistinėmis medžiagomis. Venkite perdirbtų maisto produktų, saldžių gėrimų ir kaloringų užkandžių. Be to, dieta, kurioje mažai perdirbtų maisto produktų, cukraus ir sočiųjų riebalų, gali padėti sumažinti uždegimą ir pagerinti bendrą savijautą.

Įprastus didelio kaloringumo užkandžius pakeiskite sveikais. Jums gali patikti „Nutrilite” maisto pakaitinis batonėlis „Bodykey”. Šie užkandžiai yra skanus, sveikas būdas numalšinti alkį ir negauti papildomų kalorijų. Batonėliai „Bodykey by Nutrilite” yra paprastas ir veiksmingas būdas pakeisti 1-2 valgymus per dieną ir sureguliuoti svorį. Šie užkandžiai yra puikus sprendimas tiems, kurie skuba ir neturi laiko sveikai pavalgyti.

Taip pat galite išbandyti „BodyKey” iš „Nutrilite” maisto pakaitalų kokteilius: Šie kokteiliai yra patogus ir skanus būdas pakeisti valgį ar užkandį ir kontroliuoti suvartojamų kalorijų kiekį. Juose gausu baltymų ir skaidulų, todėl jie padeda jaustis sotiems ir patenkintiems.

Svorio kontrolė

Reguliariai mankštinkitės. Reguliari mankšta yra labai svarbi svorio metimui ir bendrai sveikatai. Mankšta padeda deginti kalorijas, stiprina raumenis ir gerina širdies ir kraujagyslių sistemos būklę. Suaugusiesiems rekomenduojama per savaitę bent 150 minučių vidutinio intensyvumo aerobikos pratimų arba 75 minutes energingų aerobikos pratimų, taip pat dvi ar daugiau dienų per savaitę užsiimti raumenis stiprinančia veikla. Prieš treniruotę išgerkite XS™ Sports Electrolyte Drink. Jis suteiks jums subalansuotą angliavandenių ir elektrolitų mišinį. XS Electrolyte Drink pagerina vandens įsisavinimą jūsų organizme treniruotės metu. Tai padeda išvengti dehidratacijos, kad būtų geresnė ištvermė ilgai trunkančių treniruočių metu. Šis gėrimas padeda padidinti psichines ir fizines jėgas, kad galėtumėte ilgai energingai treniruotis. Gėrimas suteikia daugiau energijos, turėsite daugiau jėgų mankštintis, greičiau pasieksite norimų rezultatų.

Nustatykite realius tikslus. Norint pasiekti tvarų svorio kritimą, labai svarbu nustatyti realius tikslus. Siekite numesti 1-2 kg svorio per savaitę – tai saugus ir pasiekiamas tikslas.

Pakankamai miegokite ir valdykite stresą. Svorio metimo programose dažnai pamirštama pabrėžti miego svarbą, tačiau tai labai svarbu bendrai sveikatai ir svorio kontrolei. Tyrimai parodė, kad dėl miego trūkumo gali padidėti apetitas ir sumažėti fizinis aktyvumas, o tai gali lemti svorio augimą. Miego trūkumas gali sutrikdyti hormonus, kurie kontroliuoja apetitą ir medžiagų apykaitą, todėl gali padidėti svoris. Stresas gali prisidėti prie svorio didėjimo, nes didina kortizolio kiekį, o tai gali paskatinti persivalgymą. Raskite būdų, kaip valdyti stresą, pavyzdžiui, meditacija, joga ar gilaus kvėpavimo pratimai. Vitamino B trūkumas organizme labai dažnai būna nemigos ar streso priežastis. B grupės vitaminai palaiko normalią energiją teikiančią medžiagų apykaitą ir padeda mažinti nuovargį.

Su „Nutrilite™ Vitamin B”, kuris iš karto suteikia B grupės vitaminų, kad pradėtumėte dieną ir išlaikytumėte energijos lygį ištisas aštuonias valandas, lengva išlikti energingiems ilgą laiko tarpą. Nutrilite™ Vitaminas B prisideda prie normalios nervų sistemos veiklos ir psichologinių funkcijų.

Apibendrinant galima teigti, kad svorio kontrolė yra labai svarbus bendros sveikatos ir geros savijautos aspektas. Sukūrus kalorijų deficitą sveika mityba, reguliariais fiziniais pratimais, pakankamu miego kiekiu ir streso valdymu galima saugiai ir veiksmingai numesti svorio. Be to, maisto papildai, pavyzdžiui, „AMWAY” siūlomi maisto papildai, ir tam tikri maisto produktai gali padėti kontroliuoti svorį. Prieš pradedant bet kokią svorio metimo programą, svarbu pasitarti su sveikatos priežiūros specialistu, o siekiant ilgalaikės sėkmės, reikia imtis tvarių gyvenimo būdo pokyčių.

Šaltiniai:
Centers for Disease Control and Prevention. Losing Weight. https://www.cdc.gov/healthyweight/losing_weight/index.html
National Institutes of Health. Healthy Weight. https://www.nhlbi.nih.gov/health-topics/healthy-weight
BodyKey by Nutrilite Meal Replacement Shakes. https://www.amway.com/en_US/bodykey-by-nutrilite-meal-replacement-shakes
Nutrilite Slimmetry Dietary Supplement. https://www.amway.com/en_US/nutrilite-slimmetry-dietary-supplement/p/117194
Nutrilite Carb Blocker Dietary Supplement. https://www.amway.com/en_US/nutrilite-carb-blocker-dietary-supplement/p/101980
Harvard T.H. Chan School of Public Health. Protein. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/protein/
Harvard T.H. Chan School of Public Health. Fiber. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/carbohydrates/fiber/
Harvard T.H. Chan School of Public Health. Whole Grains. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/whole-grains/