Papildomas darbas internete: kaip galima užsidirbti? 

Naudotis kompiuteriu ar išmaniuoju telefonu kiekvieną dieną – kasdienybė. Užsidirbti papildomų pajamų naudojant šias priemones, t. y. kompiuterį ir telefoną taip pat turėtų būti kasdienybė. Šiame straipsnyje pateiksime keletą idėjų, kaip mūsų kasdienes veiklas paversti papildomomis pajamomis. 

Rašykite ir redaguokite

Jeigu gebate sklandžiai ir įdomiai rašyti – tikrai rasite pasiūlymų rašyti užsakomuosius straipsnius, rengti medžiagą tinklaraščiams arba redaguoti turinį. Žinoma, tikslinga atsižvelgti, kokias kalbas mokate ir kokiomis kalbomis rašote. Jeigu mokate Lietuvių kalbą, tuomet galite pasiskelbti Lietuviškose laisvadarbių platformose, pristatyti save. Kita galimybė – socialinio tinklo Facebook grupėse, kuriose siūlomi darbai rašantiesiems.. 

Jeigu esate įvaldęs(-iusi) užsienio kalbas – tuomet rekomenduojame užsukti į tokias platformas kaip Upwork (būstinė JAV), Freelancer (būstinė Australijoje) ir kitas, kur rasite tinkamų darbo pasiūlymų. 

Konsultuokite internete

Jei turite specializuotų žinių tam tikroje srityje, pavyzdžiui, statybos, augalų auginimo, gyvūnų priežiūros, mitybos – galite pasiūlyti savo paslaugas internete. Konsultacijas galite teikti per vaizdo pokalbius, el. paštą arba specializuotą konsultacijų platformas.

Savo ekspertines žinias galite taip pat pristatyti tinklaraščiuose. Taip jus lengviau ir greičiau suras potencialūs klientai. Žinoma, jeigu norite būti matomas ir surandamas, pagalvokite apie savo žinomumo didinimą pateikiant daugiau informacijos apie save tinklaraščiuose, vaizdo talpinimo svetainėse, ar kitose socialinės žiniasklaidos platformose.

Rašykite tinklaraščius arba kurkite vaizdo įrašus

Jeigu turite aistrą rašyti ir specializuotų žinių – rašykite savo tinklaraštį, kurkite vaizdo įrašus. Tinklaraščiai gali uždirbti pajamų per reklamą, partnerystės programas arba straipsnius populiarinančius tam tikrus produktus. 

Pavyzdžiui „YouTube“ nustato 1000 prenumeratorių kaip kriterijų, pagal kurį galima pateikti paraišką „YouTube“ partnerių programai. Tuomet „YouTube“ partneriai gauna prieigą prie tam tikrų funkcijų, įskaitant galimybę gauti pajamus už skelbimus

Tapkite „Instagram“ arba „TikTok“ influenceriu

Keičiantis algoritmams tampa vis sudėtingiau pasiekti vartotojus organiškai ar pritraukti naujų vartotojų į savo paskyrą, bet jeigu patinka darbas socialinėje žiniasklaidoje – tai daryti verta. 

Įmonės savo produktams reklamuoti pasitelkia „Instagram“ influencerius, t. y. žmones, turinčius daug sekėjų šioje platformoje. Žinoma, atlygis gali skirtis priklausomai nuo sekėjų skaičiaus. 

Jeigu norite uždirbti kaip influenceris – galite pateikti paraiškas per rinkodaros platformas „arba susisiekdami su prekių ženklais, su kuriais norite dirbti.

business, chart, growth-8423506.jpg

Parduokite savo gaminius el. komercijos platformose

Jeigu patinka užsiimti rankdarbiais, pavyzdžiui, drožti medžio dirbinius, kurti papuošalus, siuvinėti ar kurti keramikos darbus? Parduokite savo dirbinius el. komercijos platformoje „Etsy“.

Žinoma, šiek tiek užtruks, iki susikursite savo el. parduotuvę minėtoje platformoje, sukelsite savo darbus, pateiksite aprašymus. Bet kai bus padaryti paruošiamieji darbai, tuomet tikslinga bus pasirūpinti jų populiarinimu internete. 

Dirbkite laisvai samdomu dizaineriu

Jeigu mokate dirbti su vaizdo redagavimo programomis – galite ieškoti darbo taip pat įvairiose laisvadarbių platformose, tokiose kaip (būstinė JAV), Freelancer (būstinė Australijoje), Fiverr (būstine izraelyje).

Parduokite nuotraukas internete

Jeigu esate talentingas fotografas – apie jus informacija turėtų sklisti iš-lūpų-į-lūpas ir nereikės skelbtis internete. Tiems fotografams, kurie tik pradeda – viena iš galimybių užsidirbti – kelti nuotraukas į specializuotas interneto platformas, pavyzdžiui, Flickr, 500PX, Behance ir ten parduoti. 

Žinoma, konkurencija yra didelė, kaip ir kiekvienoje platformoje, tačiau jeigu tikite tuo, ką darote – jums tikrai pasiseks.

Testuokite svetaines ir programėles

Dar vienas būdas užsidirbti pinigų internete – testuojant svetaines ir programėles, pavyzdžiui, platformoje UserTesting.com. Jums bus mokama už jūsų nuomonę apie tai, kaip gerai arba ne itin gerai veikia tam tikros svetainės ir programos. 

Norėdami tapti testuotoju minėtoje platformoje, pirmiausia turėsite atlikti trumpą testą, o tada jums bus mokama priklausomai nuo atlikto darbo.

Publikuokite savo parašytas knygas

Lengva ar sunku parašyti knygą – spręskite kiekvienas. Tiems, tiems, kurie nori tai daryti ir turi gebėjimų – publikuoti parašytą knygą (jau parašytą!) yra pakankamai paprasta. Viena iš galimybių – naudotis platforma „Amazon Kindle Direct Publishing“ ir parduoti savo knygas „Kindle” parduotuvėje. Knygos leidyba yra nemokama, tačiau dalis už kiekvieną parduotą knygą bus atskaitoma. Kita vertus, jums vis dar liks solidi dalis uždarbio iki 70 proc. autorinio atlyginimo.

Svarbu nepamiršti, kad kiekvienas darbas reikalauja pastangų, darbštumo ir pastovumo, tačiau kai pasieksite norimus tikslus – tai atpirks jūsų pastangas. 

Šiame straipsnyje pateikėme 10 idėjų, kaip galima užsidirbti internete. Norite pasidalyti savo idėjomis? Parašykite.  

Užsiimkite tinkliniu marketingu

Tinklinis marketingas internete keičia šio verslo modelį. Internetas padeda pasiekti vartotojams asmenį, kuris užsiima tinkliniu marketingu ir užsisakyti norimų produktų, o, jeigu yra noras, ir įsitraukti į verslą. 

Darbas tinkliniame marketinge supaprastėjo; nebereikia organizuoti susitikimų fizinėje erdvėje, gerti arbatėlių ir aiškinti apie verslo galimybes. Pakanka pasidalyti nuoroda, su klientu ir uždirbti iš pardavimų, kurie buvo padaryti naudojant nuorodą.

Įsitraukus į tinklinį marketingą tikslinga taip pat turėti ir nukreipiamuosius puslapius, kuriuose klientai gali rasti informacijos apie jūsų siūlomas paslaugas ir produktus. Tuomet, klientai gali iš karto priimti sprendimą įsigyti ar ne siūlomus produktus. 

Viena iš galimybių – bendradarbiavimas su AMWAY kompanija.