Sausos odos signalai: Kodėl jūsų jautri oda ir kokios priemonės tinkamiausios sausai odai prižiūrėti

Sausos veido odos priežiūra

Sausa veido oda gali būti nuolatinė ir nemaloni problema, su kuria susiduria daugelis žmonių. Sausa jautri oda sukelia diskomfortą, prastai atrodo, o tai dažniausiai tampa mažo pasitikėjimui savimi ir bendros prastos savijautos priežastimi. Tinkamai nesirūpinant sausa jautri oda šerpetoja ir sensta anksčiau laiko. Tad, kaip ištaisyti padėtį ir padėti odai spindėti sveikata ir grožiu? Kas padės veido odai prižiūrėti, nuo ko jautri oda taps švelni ir gyvybinga. Šiame straipsnyje nagrinėsime sausos veido odos sukeliamas problemas, nustatysime dažniausiai pasitaikančias sausos odos priežastis ir aptarsime veiksmingus būdus, kaip gydyti ir užkirsti kelią šiai dažnai pasitaikančiai odos problemai.

Veido odos sausumo priežastys

Jei paspaudus veidą pirštais, ant jo ilgai lieka pėdsakų – turite sausą odą. Riebalų trūkumas atima iš dermos reikalingas maistines medžiagas ir sumažina jos atsparumą. Odos sausumą didina netinkama priežiūra, pernelyg intensyvus deginimasis saulėje, prausimasis per karštu vandeniu. Nepakankamas skysčių vartojimas ir nesubalansuota mityba akimirksniu paveikia odos išvaizdą. Taip pat veikia nepalankūs išoriniai veiksniai, tokie kaip temperatūros svyravimai, vėjas, šaltis, užterštas oras. Pagrindines priežastis, sukeliančias odos sausumą, galima sugrupuoti į kategorijas:

1. Oro sąlygos. Dėl atšiaurių oro sąlygų, ypač šalto ir sauso klimato, oda gali netekti natūralių riebalų ir išsausėti. Panašiai ir per didelis saulės spindulių poveikis gali sukelti odos dehidrataciją bei pleiskanojimą.
2. Nekokybiški odos priežiūros produktai. Kai kurių veido valymo ir odos priežiūros priemonių sudėtyje yra šiurkščių, agresyvių cheminių medžiagų, kurios gali ištraukti iš odos natūralią drėgmę ir dar labiau ją išsausinti.
3. Karštas vanduo. Dažnas karšto vandens naudojimas valant odą gali ištraukti iš jos natūralius riebalus, todėl ji išsausėja ir tampa linkusi sausėti.
4. Amžius. Su amžiumi oda gamina mažiau riebalų, todėl tampa jautresnė sausumui ir dehidratacijai.
5. Medicininės būklės. Tam tikros medicininės būklės, pavyzdžiui, egzema, psoriazė ir hormonų disbalansas, gali skatinti veido odos sausumą.

Sausos veido odos ypatumai ir sukeliamos problemos

Plona, aksominė ir švelni – sausa oda jaunystėje atrodo gana aristokratiškai. Tačiau su amžiumi jos būklė blogėja. Pagrindinis požymis, rodantis odos sausumą – prarastas odos spindėjimas. Sausa oda sukelia šias problemas:

1. Diskomfortas ir tempimas. Sausa jautri oda dažnai sukelia veido odos tempimo jausmą. Šis diskomfortas gali būti ypač juntamas nuvalius odą arba veikiant atšiaurioms oro sąlygoms.
2. Pleiskanojimas ir paraudimas. Sausa oda linkusi pleiskanoti, todėl gali atsirasti odos atspalvio netolygumų. Be to, dėl drėgmės trūkumo gali atsirasti paraudimų, kurie dar labiau prisideda prie nesveikos odos išvaizdos.
3. Priešlaikinis senėjimas. Nuolatinis sausumas gali pagreitinti senėjimo procesą, todėl gali atsirasti smulkių linijų ir raukšlių. Pakankama drėgmė yra labai svarbi odos elastingumui ir jaunatviškai veido spalvai palaikyti.
4. Padidėjęs jautrumas. Sausa jautri oda yra jautresnė dirginimui, todėl ji gali paraudonuoti ir niežėti. Šį padidėjusį jautrumą gali sustiprinti aplinkos veiksniai, pavyzdžiui, tarša ir UV spinduliai

Patarimai veido odai prižiūrėti ir drėkinti

Sausa oda yra labai jautri ir reikalauja ypatingos priežiūros. Jei norite, kad veido odos sausumas nekeltų problemų, vadovaukitės šiais sausos ir jautrios odos priežiūros patarimais ir rekomendacijomis.

1. Švelnus valymas. Naudokite švelnų, drėkinantį valiklį, kuris nepašalina natūralių odos riebalų. Venkite karšto vandens, o veidą prauskite drungnu vandeniu, kad išvengtumėte tolesnės dehidratacijos.

2. Reguliariai drėkinkite. Pasirinkite maitinantį ir drėkinantį kremą, tinkantį jūsų odos tipui. Tepkite jį ryte ir vakare, kad palaikytumėte optimalų drėgmės lygį. Ieškokite produktų, kurių sudėtyje yra tokių ingredientų kaip hialurono rūgštis, glicerinas ir keramidai.

3. Šveitimas. Reguliarus odos pilingas padeda pašalinti negyvas odos ląsteles, todėl drėkinamosios priemonės geriau įsiskverbia į odą. Pasirinkite švelnų eksfoliatorių ir naudokite jį 1-2 kartus per savaitę.

4. Drėkintuvo naudojimas. Sausoje aplinkoje, ypač žiemą, naudokite oro drėkintuvą, kuris sudrėkins patalpos orą ir apsaugos odą nuo pernelyg didelio išsausėjimo.

5. Apsauga nuo saulės. Kad apsaugotumėte odą nuo žalingų UV spindulių, kurie gali prisidėti prie odos išsausėjimo ir priešlaikinio senėjimo, visada naudokite plataus spektro apsauginį kremą nuo saulės su ne mažesniu kaip SPF 30.

6. Drėkinamosios kaukės: Į savo odos priežiūros rutiną įtraukite drėkinamąsias veido kaukes, skirtas veido odai drėkinti. Tokie ingredientai kaip alavijas, medus ir avokadas pasižymi drėkinamosiomis savybėmis.

Sausai odai skirtos kosmetikos sudėtis

Ne visos kosmetikos priemonių sudedamosios dalys yra vienodai naudingos, tačiau yra ingredientų, kurie garantuoja kokybišką priežiūrą, kaip antai:

• Hialurono rūgštis, kuri suteikia odai stangrumo ir yra skirta odai drėkinti.
• Aminorūgštys, kurios naudojamos senėjimą stabdančiose kosmetikos priemonėse. Skatina baltymų sintezę, gerina odos būklę, užtikrina antioksidacinę apsaugą ir skatina audinių regeneraciją.
• Vitaminai. Vitaminas E padeda atsinaujinti ląstelėms ir apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų. Vitaminas C saugo nuo senėjimo, skatina kolageno gamybą, šviesina ir skaistina odą.

• Supermaistui priskiriami antioksidantų turtingi maisto produktai. Iš pradžių šios sudedamosios dalys priklausė maisto produktams, tačiau vėliau pradėtos naudoti ir kosmetikoje. Populiariausi supermaisto produktai yra chia sėklos, goji uogos ir spirulina. Chia sėklose yra daug polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurios atlieka apsauginę, drėkinamąją, jauninamąją funkciją. Goji uogos pasižymi antioksidacinėmis, priešuždegiminėmis ir atjauninančiomis savybėmis. Jos atkuria sulėtėjusią ląstelių medžiagų apykaitą, stiprina kraujagysles, siaurina poras, maitina ir gaivina. Spirulina veikia kaip antioksidantas ir veikia kaip senėjimo prevencinė priemonė. Panaudojus spirulinos ekstrakto, oda tampa stangresnė ir lygesnė.

Kaip išsirinkti sausos odos priežiūros priemones

Yra daugybė priemonių, skirtų veido odai prižiūrėti, tačiau išsirinkti tinkamą ir veiksmingą nėra lengva. Atsižvelgiant į odos sausumo priežastį, produktai skirstomi į 4 grupes:


• Produktai, kurie pritraukia ir sulaiko drėgmę. Jų sudėtyje būna: glicerinas, kolageno skaidulos ir hialurono rūgštis. Rekomenduojami esant dažnam sąlyčiui su vandeniu (atostogos prie jūros, dažnas baseino lankymas), esant neigiamam klimato veiksnių poveikiui.
• Priemonės, giliai įsiskverbiančios į epidermį, kurių sudėtyje yra hialurono rūgšties. Šios priemonės pritraukia drėgmę ir neleidžia jai pasišalinti iš ląstelių.
• Kremai, kurių sudėtyje yra peptidų, didina ląstelių gebėjimą išlaikyti drėgmę, skatina elastingumą ir regeneraciją.
• Produktai, kurie sudaro apsauginę plėvelę, neleidžiančią drėgmei išgaruoti iš išorinio dermos sluoksnio. Šių produktų sudėtyje dažniausiai būna vazelinas, alijošiaus sultys ir kiti natūralūs komponentai. Paprastai šiai grupei priskiriami žiemą naudojami produktai.

Veido odos priežiūra namų sąlygomis

Pateikiame rekomendacijas veido odos priežiūros namų sąlygomis.

1. Rytinė veido odos priežiūra

Ryte rekomenduojam valyti veidą be vandens, tik miceliniu vandeniu. Vakare veidą geriau prausti vandeniu su specialiu prausikliu. Nusiprausus veidą tonizuokite. Odos tonikas atkuria pH pusiausvyrą ir paruošia kitam žingsniui – odai drėkinti. Veidą odą drėkinkite dieniniu drėkinamuoju kremu.

ARTISTRY SKIN NUTRITION™ – tai natūrali fitonutrientų galia, skirta sveikai atrodančiai ir gražiai odai prižiūrėti. Artistry sausai odai veikia kaip maisto papildai, pažadinantys, maitinantys ir puoselėjantys odos grožį. Artistry Skin Nutrition linijos kremai, tonikai, losjonai įsiskverbia į odą ir ja rūpinasi, užtikrindami 5 pagrindinius priežiūros poreikius, aktualius bet kuriame amžiuje: drėkinimas, regeneravimas, stangrinimas, apsauga. Visi produktai idealiai tinka sausai ir jautriai odai, neužkemša porų.

2. Vakarinė veido odos priežiūra

Vakare rekomenduojama nuvalyti makiažo likučius ir per dieną susikaupusius nešvarumus vandeniu su specialiu prausikliu. Nuvalytą veidą padenkite toniku ir serumu (rinkitės pagal poreikį – drėkinamąjį, maitinamąjį, stangrinantį, šviesinantį, priešraukšlinį). Sekantis žingsnis – veido odos matinimas kremu. Rinkitės kremą, kurio sudėtyje yra liposomų, keramidų ir linolo rūgščių. Jei dalis kremo neįsigeria, perteklių nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. Taip atsikratysite paburkimo ir patinimo.

Sausos veido odos priežiūrą stiprina drėkinamosios kaukės. Jas rekomenduojama naudoti nakčiai du kartus per savaitę.

ARTISTRY SKIN NUTRITION™ drėkinamosios valomosios putos savyje neturi muilo, tačiau švelniai valo ir drėkina nesukeldamos veido odos sausumo. Šis veido prausiklis palaiko subalansuotą pH lygį. Sudėtyje yra NUTRILITE™ baltojo šalavijo sėklų aliejaus liposomose, perilės ekstrakto ir švelnių aminorūgščių paviršinio aktyvumo medžiagų. ARTISTRY sausai odai sukūrė SKIN NUTRITION™ drėkinamąjį minkštinamąjį veido toniką, kuris pašalina nešvarumų likučius ir paruošia veidą tolesnei priežiūrai. Tarp naudingųjų ingredientų yra NUTRILITE™ ūkyje auginamų baltųjų šalavijų sėklų, saldymedžio ir prebiotikų. Priemonė lengvai įsigeria ir suteikia odai švelnumo bei šilko švelnumo pojūtį, nepažeisdama apsauginio odos barjero.

ARTISTRY SKIN NUTRITION drėkinamasis veido kremas-želė giliai drėkina odą, todėl ji tampa elastinga ir lygi, o komforto pojūtis išlieka 24 valandas. Sudėtyje yra apsauginis natūralus fitokompleksas su NUTRILITE™ acerolos vyšnių ekstraktu, baltojo šalavijo sėklų ir granatų ekstraktu iš NUTRILITE™ ūkių, mėlynąja agava, ryžių baltymais.

ARTISTRY SKIN NUTRITION™ Drėkinamasis paakių kremas-želė švelniai prižiūri jautrią odą aplink akis: mažina ankstyvo senėjimo požymius, mažina paburkimą, o tamsūs ratilai po akimis tampa mažiau pastebimi. Pagrindinės sudedamosios dalys – baltojo šalavijo sėklų ekstraktas ir granatų ekstraktas iš NUTRILITE™ ūkių, kvinojos sėklos. Produktas yra be kvapiųjų medžiagų. Gelis tinka nešiojantiems kontaktinius lęšius.

Artistry Skin Nutrition linijos produktų formulėje nėra parabenų, mineralinių aliejų, ftalatų, sulfatų pagrindu pagamintų paviršiaus aktyviųjų medžiagų. Tai pat jie yra užregistruoti The Vegan Society, nes jų sudėtyje nėra jokių gyvūninės kilmės ingredientų, gaminant nebuvo bandymų su gyvūnais. Yra patikrinti dermatologiškai ir alergiškai, tinka visų tipų, net ir jautriai, odai.

Sezoninės odos priežiūros ypatybės

Jūsų oda bus gaivi ir švytinti, jei jos priežiūros priemones rinksitės atsižvelgdamos į sezoniškumą.

Odos priežiūra žiemos sezono metu

Pagrindinis šio laikotarpio skirtumas – dideli temperatūros svyravimai. Lauke šalta ir vėjuota, o patalpose – karštas ir sausas oras. Sausa jautri oda dar labiau dehidratuoja ir jai reikia intensyvios priežiūros Todėl būtina daugiau dėmesio skirti odos maitinimui. Prieš išeinant į lauką patepkite veido odą kremu likus 30-40 minučių. Kad išvengtumėte alerginių reakcijų, naudokite to paties gamintojo kosmetiką.

Sausos odos priežiūra pavasarį ir rudenį

Rudenį po karštos vasaros oda vis dar kenčia nuo padidėjusio sausumo. Be to, ją reikia paruošti artėjančiam šaltam orui. Todėl rudenį veidui tinka maitinamieji ir drėkinamieji produktai. Ankstyvą pavasarį vis dar vyrauja vėjas ir retkarčiais pasitaikantis šaltis, todėl intensyvi apsauga yra itin svarbi ir reikalinga. Galite naudoti lengvos tekstūros produktus.

Odos priežiūros ypatumai vasarą

Didžiausią poveikį odai vasaros laikotarpiu daro ultravioletiniai spinduliai. Todėl ypatingą dėmesį reikėtų skirti kremams ir losjonams su apsaugos nuo saulės faktoriumi. Trumpam buvimui lauke tinka priemonės su SPF 15. Ilgesniam buvimui saulėje rekomenduojama apsauga su SPF 30 ir didesniu. Puikus pasirinkimas drėkinamasis veido losjonas su SPF 30 UVA/UVB PA ARTISTRY SKIN NUTRITION.

Šis losjonas puikiai įsigeria, akimirksniu drėkina ir stangrina odą, apsaugo nuo UV spindulių ir padeda išvengti fotosenėjimo požymių, įskaitant smulkias linijas, raukšles, papilkėjimą ir netolygų odos atspalvį. Paruošia odą makiažui. Sudėtyje yra NUTRILITE™ ūkyje auginamų baltojo šalavijo sėklų ekstrakto ir granatų, raudonųjų dumblių, karnozino.

Štai keletas patarimų, kaip naudoti apsauginį kremą nuo saulės:

• tepkite jį bent 20 minučių prieš išeinant į lauką;
• naudokite jį po pagrindo kremo;
• atnaujinkite apsaugą kas 3-4 valandas;
• paplūdimyje atnaujinkite apsaugą po kiekvieno maudymosi.

Kokių sausos odos priežiūros klaidų reikėtų vengti?

Rūpestinga priežiūra ir sveikas gyvenimo būdas išgelbės jūsų odą nuo tempimo, pleiskanojimo, sausumo ir kitų nemalonių pojūčių. Tačiau netinkama priežiūra tik pablogins jos būklę. Stenkitės laikytis šių taisyklių:

• nevalykite veido labai karštu vandeniu;
• nenaudokite agresyvių pilingų ir šveitiklių;
• nenaudokite alkoholinių losjonų ir šarminio muilo.

Sausos veido odos problemai spręsti reikalingas holistinis požiūris, apimantis tinkamus odos priežiūros įpročius, kokybiškas odos priežiūros procedūras ir gyvenimo būdo pokyčius. Tinkama priežiūra, subalansuota mityba, vitaminų vartojimas ir fiziniai pratimai gali padėti išlaikyti odą sveiką, stangrią ir sudrėkintą labai ilgai. Suprasdami odos sausumo priežastis ir taikydami veiksmingą priežiūrą, atkursite odos drėgmės pusiausvyrą, turėsite sveiką ir skaisčią veido odą.

Kaip įsigyti Artistry Skin Nutrition priemones jautriai ir sausai odai prižiūrėti