Sveika rega. Akims būtinos maistinės medžiagos.

Kaip sako patarlė, akys  yra sielos veidrodis. Akys taip pat yra langas į mus supantį pasaulį, lydinčios mus visą gyvenimą. Mūsų regėjimui tenka lemiamas vaidmuo suvokiant ir bendraujant su pasauliu, todėl sveika rega yra esminis mūsų bendros sveikatos ir gerovės aspektas.

Rega yra labai svarbi mūsų kasdieniam gyvenimui – nuo skaitymo ir televizoriaus žiūrėjimo iki vairavimo ir orientavimosi mus supančiame pasaulyje. Kasdien daug laiko praleidžiame žiūrėdami į ekranus, mūsų akys gali jausti, kad iš jų daug reikalaujame.

Deja, su amžiumi regėjimas gali imti silpnėti, todėl šias užduotis atlikti tampa sunkiau. Dažniausiai pasitaikančios regėjimo problemos yra trumparegystė, toliaregystė ir astigmatizmas, tačiau gali atsirasti ir rimtesnių sutrikimų, pavyzdžiui, geltonosios dėmės degeneracija ir glaukoma.

Kadangi akys yra toks svarbus organas, jis neabejotinai nusipelno mūsų dėmesio. Vienas iš būdų išlaikyti sveikas akis ir išvengti regėjimo problemų yra tinkama mityba. Laimei, Amway siūlo papildų, skirtų regėjimui stiprinti ir akių sveikatai palaikyti.

Akims reikalingos maistinės medžiagos ir maisto papildai

Gamtos įkvėptas Nutrilite™ Vision plus yra kasdien vartojamas maisto papildas akims, kurio sudėtyje yra cinko ir keturi aukščiausios kokybės, labai koncentruoti karotinoidai, gaunami iš augalų, auginamų NutriCert tvariuose partnerių ūkiuose. Papildos sudėtyje yra keturi aukščiausios kokybės, labai koncentruoti karotinoidai: Beta karotinas, zeaksantinas, liuteinas ir likopenas.

Visi karotenoidai, esantys Nutrilite Vision papildo sudėtyje, gaunami iš augalų, auginamų partnerių ūkiuose, sertifikuotuose NutriCert. Šiuose ūkiuose taikomi tvaraus ūkininkavimo metodai, kuriais siekiama rūpintis aplinka ir auginti daug fitonutrientų turinčius augalus.

Lengvai nuryjama minkšta gelinė kapsulė yra puikus būdas greitai ir patogiai papildyti savo kasdienę mitybą normalų regėjimą palaikančiomis maistinėmis medžiagomis, kurios puikiai dera prie bet kokio gyvenimo būdo ar rutinos.

Geram regėjimui ir sveikoms akims taip pat svarbūs kiti maisto papildai ir vitaminai. Pavyzdžiui, vitaminas C taip pat yra labai svarbi maistinė medžiaga akių sveikatai. Nutrilite™ Vitaminas C kramtomose tabletėse suteikia didelę šio svarbaus vitamino dozę. Acerola yra vyšnių rūšis, kurioje gausu vitamino C, todėl tai puikus natūralus šios maistinės medžiagos šaltinis. Omega-3 riebalų rūgštys svarbios bendrai sveikatai, tačiau jos taip pat būtinos akių sveikatai. Nutrilite™ Omega-3 kompleksas suteikia koncentruotą šių svarbių riebalų rūgščių dozę, kuri gali padėti palaikyti akių sveikatą ir užkirsti kelią regos sutrikimams.

XS Energy Drinks sudėtyje yra kofeino ir kitų natūralių ingredientų, kurie gali padėti pagerinti budrumą ir susikaupimą, o tai gali būti naudinga mūsų regėjimui. Juose taip pat yra antioksidantų, pavyzdžiui, vitaminų C ir E, kurie palaiko akių sveikatą.

Visus šiuos papildus sukūrė Nutrilite, kuris yra pasaulyje lyderiaujantis vitaminų ir maisto papildų prekės ženklas, kuriuo pasitiki žmonės visame pasaulyje.

Akių priežiūra

Mūsų regėjimas yra labai svarbi mūsų bendros sveikatos ir geros savijautos dalis, todėl svarbu imtis priemonių, kad akys būtų sveikos. Be šių maisto produktų ir maisto papildų, yra keletas gyvenimo būdo pokyčių, kuriuos galime padaryti, kad palaikytume akių sveikatą. Geras miegas, apsauginių akinių dėvėjimas, rūkymo atsisakymas yra svarbūs veiksniai, padedantys išsaugoti sveikas akis.

Vienas iš svarbių sveiko regėjimo palaikymo aspektų – reguliariai tikrintis akis. Net jei neturite jokių pastebimų regėjimo problemų, reguliarūs patikrinimai gali padėti aptikti ankstyvus akių ligų požymius, kuriuos laiku pastebėjus galima efektyviau gydyti. Amerikos optometrijos asociacija rekomenduoja 18-60 metų amžiaus suaugusiesiems kas dvejus metus atlikti išsamų akių patikrinimą, o vyresniems nei 60 metų arba turintiems tam tikrų sveikatos sutrikimų – dažniau.

Be to, svarbu saugoti akis nuo UV spindulių. Per didelis UV spindulių poveikis gali padidinti tam tikrų akių ligų, įskaitant kataraktą ir geltonosios dėmės degeneraciją, riziką. Dėvėdami akinius nuo saulės ar kitus apsauginius akinius, kai būname lauke, galime sumažinti UV spindulių žalos riziką.

Apskritai kalbant, norint išsaugoti sveiką regėjimą, reikia tinkamai maitintis, rinktis sveiką gyvenimo būdą ir reguliariai tikrintis akis. Amway maisto produktų ir papildų asortimentas gali suteikti akių sveikatai svarbių maistinių medžiagų, tačiau taip pat svarbu laikytis sveiko gyvenimo įpročių ir saugoti akis nuo kenksmingų UV spindulių. Atlikdami šiuo veiksmus, galime būti tikri, kad mūsų akys ilgus metus išliks sveikos.

Šaltiniai:
American Optometric Association: https://www.aoa.org/
National Center for Complementary and Integrative Health: https://www.nccih.nih.gov/
National Institutes of Health: https://www.nih.gov/
National Eye Institute: https://www.nei.nih.gov/