Skalbimo priemonės: Kaip išsirinkti geriausias

Kuo pasižymi geriausias skalbiklis

Namų šeimininkės dažnai skundžiasi, kad jų naudojamos buitinės chemijos priemonės yra neefektyvios ir prastai susidoroja su užduotimis. Pasigilinus neretai tampa aišku, kad problemų kyla dėl netinkamai pasirinktų skalbimo priemonių. Mažesnė blogybė, jei skalbimo priemonė neįveikia dėmių. Tačiau netinkamas skalbiklis taip pat gali pakenkti audiniui, gadinti skalbimo mašiną, ar net turėti žalingą poveikį sveikatai ir aplinkai. Norint to išvengti, būtina labai atidžiai rinktis geriausius skalbimo miltelius, atkreipiant dėmesį į jų sudėtį bei naudojimo paskirtį.

Skalbimo milteliai pagal paskirtį

Skalbimo milteliai, skirti skalbti rankomis, pasižymi švelnesne sudėtimi ir labiau putoja. Jie yra švelnūs odai ir neturėtų sukelti dirginimo tiesiogiai kontaktuojant su tirpalu. Jei rankiniam skalbimui skirtą skalbimo priemonę pilsite į automatinę skalbimo mašiną, gausios putos prasiskverbs pro stalčių, skirtą suberti skalbimo priemones, dureles ar kitas dalis, todėl skalbimo mašina gali sugesti.

Automatinėms skalbimo mašinoms skirtiems produktams būdinga labai koncentruota formulė ir mažas putojimas. Kadangi šios priemonės mažai putoja, skalbiant rankiniu būdu jos neveiksmingos: įdėsite daug pastangų, bet nepasieksite norimo rezultato.

Nusprendžiant, kurie geriausi skalbimo milteliai ar geriausias skalbiklis jums tinka, taip pat svarbu įvertinti, kokius audinius ketinate skalbti, kaip smarkiai užteršti skalbiniai, kokio kietumo vanduo.


Universalūs skalbikliai yra patys populiariausi, jie gerai susidoroja su kasdienėmis užduotimis, nes tinka skalbti įvairių tipų audinius ir šalinti skirtingus nešvarumus. Universalios skalbimo priemonės dažnai būna gana pigios, todėl populiarios tarp vartotojų.

Baltiems skalbiniams skirtų skalbiklių formulėje yra balinančių sudėtinių dalių, dažniausi tai būna chloras, taip pat optiniai, sudėtyje turintys deguonies, balikliai. Balinimo priemonės pašalina sudėtingas dėmes ir suteikia audiniui krištolo baltumo. Skalbikliai, turintys sudėtyje chloro, yra stipriai dezinfekuojantys, puikiai balina baltus audinius, tačiau reikia atsargiai elgtis su spalvotais audiniais, nes gali susilpninti pluoštus ir sukelti spalvų blukimą. Deguonies baliklis, dažnai vadinamas spalvoms saugiu balikliu, yra švelnesnė alternatyva, tinkanti ir baltiesiems, ir spalvotiems audiniams, nesukelianti audinio pažeidimo pavojaus.

Spalvoti audiniai mūsų spintoms suteikia žavesio ir individualumo, o namams – jaukumo, tačiau norint išsaugoti jų spalvingumą, reikia tinkamai juos prižiūrėti skalbimo metu. Rinkitės spalvoms nekenksmingas skalbimo priemones, sukurtas taip, kad apsaugotų ir išsaugotų ryškių audinių vientisumą. Spalvotiems skalbiniams skirtos skalbimo priemonės pasižymi tuo, kad jų sudėtyje yra spalvą išlaikančių komponentų. Jie neleidžia išplauti dažų iš pluošto, išlaiko spalvos ryškumą ir sodrumą. Net po daugkartinių skalbimų daiktai išlieka kaip nauji. Norint išsaugoti spalvingų drabužių gyvybingumą, dažnai reikia taikyti švelnesnį skalbimo būdą. Spalvotus drabužius dažnai skalbiame šaltu ar drungnu vandeniu, nes karštas vanduo gali pagreitinti spalvų blukimą. Šaltas vanduo ne tik neleidžia spalvoms išblukti, bet ir padeda išlaikyti audinių elastingumą, taip užtikrinant ilgaamžiškumą ir gyvybingą išvaizdą laikui bėgant.

Ta pati taisyklė galioja ir skalbiant itin plonus, gležnus audinius, kaip pavyzdžiui šilką, nėrinius, kašmyrą. Drabužiai, patalynė iš švelnių audiniai reikalauja ypatingos priežiūros skalbimo proceso metu, kad būtų išsaugotas jų grožis ir ilgaamžiškumas. Jų skalbimui reikėtų naudoti švelniems audiniams skirtą skalbimo skystį, sudarytą iš švelnių sudedamųjų dalių, kurios valo nepažeisdamos. Ieškokite skalbimo priemonių, kurių sudėtyje nėra aštrių cheminių medžiagų ir fermentų, nes jie gali pažeisti švelnius audinius.

Skalbimo miltelių skirstymas pagal jų sudėtį ir formą

Skalbimo priemonės gali būti įvairių formų ir sudėties – natūralios ir sintetinės, skystos ar miltelių pavidalo. Susipažinkite su jų išskirtinumu ir pasirinkite sau tinkamiausias.


Sintetiniai skalbimo milteliai. Tradicinės skalbimo priemonės pagrįstos agresyvia chemine formule, todėl šiuolaikiniai produktai pasižymi galingu veikimu ir gali susidoroti su bet kokios rūšies dėmėmis. Tačiau, dėl agresyvių sudėtinių dalių, ilgainiui pažeidžiami skalbiamo audinio pluoštai. Jie tampa pilki ir lengvai plyšta. Be to, cheminiai komponentai turi neigiamą poveikį gamtai ir žmonių sveikatai.

Natūralios skalbimo priemonės tapo populiaria alternatyva sintetinei buitinei chemijai. Jų sudėties pagrindas – augaliniai komponentai: aliejai, ekstraktai, fermentai, augalų ekstraktai ir kt. Jie yra saugūs žmonėms ir aplinkai. Dėl gamybos sudėtingumo tokie produktai yra daug brangesni ir, deja, su audinių valymu susidoroja kiek prasčiau nei sintetiniai analogai.


Hipoalergiški skalbikliai išsiskiria tuo, kad jų sudėtyje nėra medžiagų, galinčių sukelti dirginimą ir alergiją. Kad dulkių dalelių nepatektų į plaučius, priemonės gaminamos granulių arba gelių pavidalu. Tokie produktai puikiai tinka žmonėms, linkusiems į alergiją, vaikų, o taip pat ir naujagimių drabužėliams skalbti.

Skalbimo milteliai yra mums seniai įprastas, klasikinis skalbimo priemonių variantas. Visgi jis turi nemažai trūkumų. Milteliai skalbiant lėčiau tirpsta ir blogiau išsiskalauja. Jei milteliai yra prastos kokybės, jie yra dulkėti ir gali sukelti alergiją. Dėl šių priežasčių, milteliai būna daug pigesni.

Nauja skalbimo priemonių karta – skysti skalbikliai įvairiais pavidalais: skystis, gelis, kapsulės. Skystiems skalbikliams būdinga labiau koncentruota sudėtis. Jie akimirksniu ištirpsta vandenyje ir puikiai išskalaujami. Skysti skalbikliai yra aktyvesni šaltame vandenyje, todėl yra švelnesni audinio pluoštui. Gelio arba skysčio pavidalo produktas puikiai išplauna medžiagą. Skalbimo kapsulės sujungia kelias priemones vienu metu. Jų sudėtis parinkta taip, kad papildytų viena kitą. Net skalbiant striukes ir kitus viršutinius drabužius ant jų paviršiaus nelieka dryžių ir baltų dėmių. Todėl tokios priemonės tampa veiksmingesnės sprendžiant sudėtingesnes problemas. Pagrindinis jų trūkumas – palyginti didelė kaina.

Papildomos priemonės, sustiprinančios skalbimo priemonių poveikį

Agresyvios tradicinių buitinės chemijos priemonių dalelės neigiamai veikia audinių pluoštus. Dėl jų audiniai tampa kietesni ir šiurkštesni liečiant. Norint, kad drabužiai būtų minkšti ir neliktų kibirkščiuojantys, būtina naudoti audinių minkštiklius arba kondicionierius. Papildomos priemonės, tokios kaip skalbinių minkštikliai, sustiprina skalbiklių poveikį, suteikia audiniams minkštumo ir švelnumo. Šios priemonės atkuria pluošto struktūrą, padeda išplauti ant audinio paviršiaus likusius agresyvius komponentus, suteikia drabužiams minkštumo ir malonų kvapą. Minkštikliai taip pat ne tik paverčia audinius švelnesniais, bet ir sumažina raukšlėjimąsi, todėl juos tampa lengviau lyginti. Rinkitės kvepiančias priemones, jei norite, kad skalbiniai subtiliai kvepėtų gaiva, arba rinkitės hipoalerginius, jei jūsų ar jūsų šeimos narių oda itin jautri ar alergiška. Audinių minkštiklius naudokite saikingai, nes dėl per dažno naudojimo kai kurie audiniai gali prarasti sugeriamumą.

Antistatinės priemonės palengvina drabužių lyginimą, neleidžia smulkioms dulkių dalelėms nusėsti ant audinių, dėl to drabužiai ilgiau išlieka švaresni.

Dėmės yra neišvengiama gyvenimo dalis, tačiau tinkama dėmių šalinimo priemonė gali daug ką pakeisti. Iš anksto apdorokite suteptą audinio vietą specialiais dėmių valikliais arba rinkitės ploviklį su integruotomis dėmių šalinimo savybėmis. Nuo žolės ir vyno iki riebalų ir rašalo – patikimas dėmių valiklis gali išgelbėti jūsų mėgstamus drabužius ir ilgam išlaikyti jų puikią išvaizdą.

Skalbimo priemonių poveikį sustiprinantis baliklis yra nepamainoma priemonė kiekvienuose namuose. Kai audiniai praranda savo pirminį spindesį arba atsiranda įsisenėjusių dėmių, laiku panaudotas baliklis gali padaryti stebuklus ir sugrąžinti audinių gyvybingumą. Ši balinimo magija ypač veiksminga baltiems drabužiams – su kiekvienu skalbimu jie iš nuobodžių virsta akinančiais. Be estetinės naudos, baliklis gali sunaikinti bakterijas, virusus ir grybelius, todėl yra idealus pasirinkimas stipriai suteptiems daiktams, patalynei ir rankšluosčiams. Dezinfekuojantis baliklio poveikis taip pat padeda išsklaidyti nepageidaujamus kvapus, todėl skalbiniai tampa ne tik akivaizdžiai švarūs, bet ir gaiviai kvepia.

Ieškantiems švelnesnio varianto, deguonies baliklis tampa tinkama alternatyva. Šis spalvoms nekenksmingas baliklis šalina dėmes nesukeldamas pavojaus, susijusio su chloro balikliais, todėl tai puikus pasirinkimas platesniam audinių asortimentui.
Jei vanduo jūsų namuose yra labai kietas, net ir kokybiškiausios skalbimo priemonės gali skalbti neefektyviai. Šiuo atveju jums padės vandens minkštikliai, kurie leidžia veikliosioms sudedamosioms skalbimo priemonės dalims greičiau ištirpti ir reaguoti su nešvarumais bei apsaugo automatinių mašinų kaitinimo elementus nuo kalkių nuosėdų ir gedimo.

Susipažinę su visomis buitinės chemijos galimybėmis, neabejotinai galite išsirinkti tinkamą skalbiklį, kuris išskalbs jūsų skalbinius greitai ir efektyviai. Skalbimo priemonių pasaulyje pasirinkimas gali būti didžiulis. Tačiau supratimas, kokį vaidmenį kiekviena priemonė atlieka skalbimo procese, suteikia mums galimybę priimti žiniomis pagrįstus sprendimus. Eksperimentuokite su skirtingais produktais, kad rastumėte geriausiai jūsų poreikius atitinkantį derinį, ir džiaukitės, kad kasdien vilkite švarius, gerai prižiūrėtus drabužius.

Efektyvaus skalbimo automatinėmis skalbimo mašinomis taisyklės

Koncentruotos skalbimo priemonės yra puikus sprendimas, leidžiantis sutaupyti pinigų ir pasiekti puikų rezultatą. Norint užtikrinti geriausius rezultatus, rekomenduojama pačioje skalbimo pradžioje skalbimui skirtą skalbiklio koncentratą supilti į specialų separatorių arba skyrių. Tai padės priemonei tinkamai pasiskirstyti vandenyje ir veiksmingai atlikti savo funkciją. Pilant skalbiklį nepersistenkite, nes dėl per didelio jo kiekio gali prireikti papildomų skalavimų, kad iš skalbinių būtų pašalinti priemonės likučiai. Koncentruota skalbimo priemonė yra veiksminga net ir naudojant nedidelį kiekį.

Skalbimo priemonę galite pilti tiesiai į skalbyklės būgną prieš įkraudami skalbinius. Tokiu atveju rekomenduojama skalbimo priemonę pilti į tam skirtą indelį. Atminkite, kad nerekomenduojama skalbimo priemonės pilti tiesiai ant audinio, nes gali atsirasti žymių ir dėmių. Labai geras sprendimas naudoti tinklinius skalbinių maišelius, kad apsaugotumėte drabužius nuo mechaninio skalbimo ciklo maišymo. Prieš pradėdami skalbti, į šiuos maišelius įdėkite švelnius ir smulkius daiktus. Ši papildoma užtvara padeda išvengti plyšimų, ištempimo ar pažeidimų, kuriuos sukelia kiti į skalbyklę dedami daiktai. Siekiant geriausių rezultatų, reikėtų naudoti tokią skalbimo priemonę, kuri skirta to tipo audiniams skalbti

AMWAY prekinio ženklo SA8 skalbimo priemonės

Skalbinių priežiūros srityje Amway jau seniai yra patikimas vardas, žinomas dėl naujoviškų ir itin kokybiškų gaminių. Amway kompanijos prekinio ženklo SA8 skalbimo priemonės gaminamos iš natūralių, saugių audiniams, žmogaus sveikatai ir aplinkai, ingredientų. Jų sudėtyje yra veiksmingų, bet ir saugių komponentų, tokių kaip aktyvusis deguonis, natūralūs biologiškai skaidūs fermentai, citrinos rūgštis ir kvapiosios medžiagos. Geriausia tai, kad Amway skalbimo priemonės susidoroja su visų rūšių nešvarumais – nuo paprastų nešvarumų iki baltyminių ir pigmentinių aliejinių dėmių. Kartu jie nekenkia sveikatai ir yra saugūs aplinkai – juose visiškai nėra fosfatų, chloro ir kitų kenksmingų medžiagų. Be to, svarbu ir tai, kad skalbiniai po skalbimo įgauna gaivų kvapą.

Amway skalbimo priemonių sudėtis yra koncentruota, dėl to vienos pakuotės pakanka daugiau skalbimų nei įprastų skalbimo priemonių pakuotės. Amway skalbimo priemonės tinkamos skalbti tiek rankomis, tiek skalbimo mašina. Dėka unikalios BIOQUEST Formula™ technologijos Amway produktai susidoroja su sudėtingomis užduotimis net šaltame vandenyje. Skalbiklių sudėtyje yra kristalų – itin aktyvių ingredientų, gaunamų iš natūralių šaltinių. Dėl šios unikalios technologijos milteliai daug greičiau ištirpsta vandenyje. Kaip ir visos Amway skalbimo priemonės, skalbikliai visiškai išskalaujami, todėl nepalieka likučių ant audinių ir nesukelia alergijos.

SA8 skalbiklių asortimento pagrindas – koncentruotas skalbimo skystis – išsiskiria savo koncentruota formule, kurios kiekviename laše slypi galingas valomasis poveikis. Šis skalbiklis sukurtas taip, kad veiksmingai pašalintų dėmes, purvą ir nešvarumus, bet kartu būtų švelnus audiniams. Koncentruota formulė ne tik padidina valymo veiksmingumą, bet ir padeda sumažinti pakuočių atliekų kiekį, o tai atitinka Amway įsipareigojimą siekti tvarumo.

SA8 liniją papildo koncentruotas skalbimo skystis švelniems audiniams, švelniai, bet veiksmingai skalbiantis audinius, kuriems reikia ypatingos priežiūros. Nesvarbu, ar tai būtų šilkas, nėriniai, ar kitos švelnios medžiagos, SA8 skystis švelniems audiniams užtikrina, kad jūsų brangūs drabužiai būtų tinkamai prižiūrimi.

 Amway SA8™ Baby koncentruotas hipoalerginis kūdikių skalbimo skystis idealiai tinka kūdikių drabužiams skalbti. Kūdikių drabužių skalbimo priemonė užtikrina švelnų ir efektyvų skalbimą, pašalina visų rūšių dėmes, o skalbiniai tampa minkšti ir švelnūs.

Amway SA8 skalbimo priemonės liudija šio prekės ženklo įsipareigojimą siekti meistriškumo, naujovių ir tvarumo, nes kiekvienas asortimento gaminys atspindi kruopštų dėmesį detalėms. Kadangi vartotojai ieško ne tik veiksmingų valymo sprendimų, bet ir ekologiškų priemonių, Amway SA8 skalbimo priemonių linija yra lyderė šioje srityje užtikrindama holistinį požiūrį į audinių priežiūrą, atitinkantį šiuolaikinių namų ūkių vertybes ir reikalavimus. Nesvarbu, ar pirmenybę teikiate koncentruotai valymo galiai, švelniai audinių priežiūrai, ar tikslingam dėmių šalinimui, SA8 asortimentas turi ką pasiūlyti visiems jūsų poreikiams.

Kaip įsigyti geriausius skalbimo miltelius ir jums tinkamiausias skalbinių priežiūros priemones, sužinokite čia

Skaitykite: