Amway priemonės, kad dulkių valymas būtų greitas ir efektyvus

Nesvarbu, ar tai būtų kaimas, ar didmiesčio centras, ar vandenynas, ar kalnai – kad ir kur būtų namai, juose visada yra dulkių. Kartais atrodo, kad dulkių valymas yra nuolatinis mūsų palydovas, šeimininkės su jomis kovoja jau daugelį metų. Taigi, kaip atsikratyti dulkių? Kokios priemonės jums padės, o kokius produktus palikti parduotuvės lentynoje?

Kas yra dulkės?

Dulkės – tai 1-100 mikronų dydžio kietosios dalelės, mažesnės už žmogaus plauko arba standartinio popieriaus lapo storį. Dalelių, mažesnių nei 50 mikronų žmogaus akis matyti negali. Dalį dulkių sudaro keratinizuoti žmogaus odos ir plaukų gabalėliai. Dulkių sudėtyje taip pat randama:

• smėlio, purvo ir dirvožemio, patekusio į patalpą iš gatvės,
• maisto dalelių,
• pluoštų ir smulkių audinio gabalėlių,
• kiliminės dangos plaušelių,
• medienos.

Dulkių sudėčiai įtakos taip pat turi namo vieta ir šeimos gyvenimo ypatumai. Bute, kurio langai nukreipti į važiuojamąją kelio dalį, neabejotinai bus rasta smulkių asfalto gabalėlių. Gyvūnų pūkų ir plaukų bus namuose, kur gyvena naminiai gyvūnai. Ką tik suremontuotame būste neišvengsite statybinių medžiagų likučių. Tačiau dulkėse gali būti ir netikėtų komponentų: vulkaninių pelenų, nevietinių augalų žiedadulkių ar vandenyno druskų. Juk šios dalelės vėjo pagalba gali nukeliauti didelius atstumus.

Kuo pavojingos dulkės

Žmogaus organizmas turi organus, užtikrinančius plaučių apsaugą nuo smulkių dalelių patekimo – tai nosis ir bronchai. Jų gaminamos gleivės sulaiko didžiąją dalį dulkių ir atstumia jas atgal. Tačiau kai kurios dulkės, vis gi likusios kvėpavimo takuose, gali sukelti uždegimą. Jei organizmo apsauginės sistemos pažeistos ir dulkių kiekis didelis, dulkių dalelės gali patekti į plaučius, juos pažeisti ir sukelti fibrozę.

Kitos galimos neigiamos dulkėto oro pasekmės – astma, kraujagyslių pažeidimai, odos būklės pablogėjimas ir alergija. Pastarąją sukelia dulkių erkutės. Tai mažyčiai į vorus panašūs padarėliai, gyvenantys minkštuose balduose, kilimuose, patalynėje ir besimaitinantys buitinėmis dulkėmis bei drėgme iš oro. Dulkių erkutės yra vieni iš labiausiai paplitusių patalpų alergenų.

Reguliariai kontaktuojant su dulkėmis, organizmas pamažu įgyja imunitetą joms. Nepaisant to, kyla rizika susirgti:

• kai aplinkoje yra labai daug dulkių;
• kai aplinkos dulkėse yra grybelių ir mikrobų;
• kai sumažėja žmogaus gebėjimas priešintis ligoms, pavyzdžiui, išgyvenant stresą, nusilpus imunitetui.

Kaip atsikratyti dulkių namuose

Net kasdienis drėgnas dulkių valymas neišgelbsti namus nuo dulkių. Tad, kaip atsikratyti dulkių, kaip valyti dulkes, kad jų neatsirastų vėl ir vėl. Pradėti reikėtų nuo tinkamo erdvės sutvarkymo.

Išvalykite namus nuo daiktų, kuriuose kaupiasi dulkės

Kai namai pilni suvenyrų ir malonių dalykėlių, dulkių valymas gali tapti tikru iššūkiu. Ant stalų ir atvirų lentynų stovintys suvenyrai, statulėlės ir kiti smulkūs daiktai apsunkina po jais esančių paviršių valymą. O ir nuo jų pačių nuvalyti dulkes nelengva. Todėl šiems daiktams geriau rasti kitą vietą: sudėti juos į gražią dėžutę arba padėti į uždarą spintą. Vertėtų gerai pasvarstyti, ar suvenyrai reikalingi namų aplinkoje ir be gailesčio atsikratyti nereikalingų daiktų.

Žurnalams ir laikraščiams reikėtų atlikti griežtą reviziją: nereikalingus išmesti, o likusius numerius padėti į dėžutę su dangčiu. Dar geriau bus, jei mėgstamą leidinį prenumeruosite elektroniniu būdu, užuot apkrovus namus makulatūra.

Namų interjere teikite pirmenybę sofos pagalvėlėms, kurių užpildas pagamintas ne iš pūkų, o iš poliesterio ir kitų sintetinių medžiagų. O sunkias užuolaidas geriau pakeisti lengvu greitai džiūstančiu tiuliu arba žaliuzėmis.

Kai darysite namuose remontą, renkantis dekorą atkreipkite dėmesį ne tik į daiktų stilių, bet ir į tai, ar lengva nuo jų valyti dulkes. Pavyzdžiui, galite rinktis veidrodžius lygiais rėmais, kurie atrodys taip pat gražiai, kaip ir raižyti, tačiau juos nuvalyti bus daug lengviau.

Daiktų laikymas

Ant kėdės palikti drabužiai ar ant kavos staliuko sudėtos knygos yra palanki terpė dulkėms kauptis. Todėl pravartu įprasti nenaudojamus daiktus padėti į šalį. Drabužius reikėtų išvalyti iš karto po dėvėjimo ir pakabinti juos spintoje arba išvėdinti balkone. Ne sezoniniai drabužiai turėtų būti laikomi vakuuminiuose maišuose.

Ypatingą dėmesį reikėtų skirti avalynei. Ant batų padų į namus patenka daug purvo ir smėlio. Avalynę reikėtų išvalyti vos tik grįžus namo. Ypač jei buto išplanavimas toks, kad kelias iš vieno kambario į kitą eina per prieškambarį – tokiu atveju dulkės greitai pasklinda po visą butą.

Knygų mėgėjai savo biblioteką turėtų laikyti už stiklo. Vaikų žaislams reikės uždarų stalčių arba dėžių. Pliušinius draugus teks dažnai skalbti nepriklausomai nuo laikymo būdo. Tvarką ant rašomojo stalo palaikykite naudodami aplankus ir uždarus stovus dokumentams bei kanceliarinėms prekėms.

Reguliarus valymas

Dulkės nuo aukštų daiktų nusėda ant žemiau esančių paviršių. Kad nereikėtų du kartus valyti baldų, reikia laikytis tam tikros valymo sekos, kaip valyti dulkes:

• lubos
• spintų paviršiai, sieninės lentynos
• stalai, minkšti baldai
• grindys

dulkes loc

Svarbu nepamiršti sunkiai pasiekiamų paviršių ir tų vietų, kuriose dulkių nesimato, tokių kaip:

• grindys po lova ir po sofa;
• karnizai, plintusai, durų staktos;
• monitorių, televizorių, veidrodžių ir paveikslų nugarėlės;
• šviestuvai, stalinių lempų vidus.

L.O.C

Reljefinius paviršius ir sudėtingų formų daiktus patogu valyti šepečiu. Namų tekstilės gaminius taip pat reikia reguliariai valyti nuo dulkių.

Kokius produktus naudoti valymui

Dulkes nuo paviršių valykite drėgnu skudurėliu. Jis surenka nepageidaujamas daleles, bet neišleidžia jų į orą, kaip sausa šluostė ir nepaverčia dulkių purvu, kaip drėgna šluostė. Geriau rinktis mikropluošto šluostę. Šis audinys sudarytas iš sintetinių siūlų ir traukia prie savęs nešvarumus, taip bus lengviau atsikratyti dulkių ilgiau.

Patogu naudoti drėgnas servetėles. L.O.C. drėgnos valymo servetėlės padės susidoroti su dulkėmis, dėmėmis ir riebalais, nes jos yra įmirkytos daugiafunkcine valymo priemone LOC su itin aktyviais augalinės kilmės ingredientais. Servetėlės yra labai tvirtos, neplyštą, puikiai tinka valyti įvairius nešvarumus. Jos tinka bet kokiems paviršiams, taip pat veiksmingai valo dėmes iš įvairių audinių. Panaudojus lieka gaivus kvapas. Tuo pačiu LOC servetėlės yra švelnios rankų odai, todėl gali būti naudojamos be pirštinių.

Papildomi pagalbininkai kovoje su dulkėmis yra buitinė chemija. Rinkdamiesi cheminę priemonę, turėtumėte atkreipti dėmesį į jos sudėtį. Joje neturėtų būti chloro, fosfatų, triklozano, amonio. Šios medžiagos dirgina odą, sukelia alergiją, naikina ne tik kenksmingas, bet ir naudingas bakterijas ir gali sukelti apsinuodijimą.

L.O.C.™ daugiafunkcinis valiklis atitinka saugos reikalavimus. Jis dermatologiškai patikrintas ir tinka net vaikų kambariams valyti nuo pirmųjų gyvenimo dienų. AMWAY HOME™ Universalus valiklis L.O.C.™ tai pirmasis rinkoje biologiškai skaidus pramoniniu būdu pagamintas buitinis valiklis, kuriuo lengvai išvalysite įvairiausią purvą ir nešvarumus nuo visų paviršių, kuriuos galima plauti. Skysta valymo priemone L.O.C. galima valyti tualetus, vonias, glazūruotas plyteles, kriaukles, dušus, marmurinius paviršius. Taip pat juo saugiai ir efektyviai nuvalysite kaitlentę, virtuvės stalviršius, plaunamais dažais nudažytas sienas, durų rankenas, telefonus, šiukšlių dėžes ir dažytą medį. Pagamintas iš koncentruotų natūralių augalinių medžiagų, sudėtyje nėra agresyvių ar kenksmingų cheminių priemonių, šis produktas yra pakankamai švelnus, kad ant odos nepaliktų jokių agresyvių ar toksiškų likučių ir nesukeltų alergijos ar dermatito. Valiklis yra saugus, jo nereikia nuplauti.

Universalus, veiksmingas, švelnus ir saugus aplinkai – ar verta stebėtis, kad universaliu valikliu LOC jau daugiau nei penkiasdešimt metų pasitiki šeimos iš viso pasaulio?

Kaip išvalyti orą nuo dulkių

Pirmas ir paprasčiausias žingsnis norint išvalyti orą namuose – reguliariai vėdinti patalpas. Ant langų galite įrengti membranas, kurios sulaikys dulkes iš gatvės. Skirtingai nei paprastas tinklelis, jos sudarytos iš nanopluoštų, kurie neleidžia smulkiems teršalams patekti į vidų. Be vėdinimo, veiksmingi pagalbininkai yra ir šiuolaikiniai buitiniai prietaisai.

Oro valytuvas

Priklausomai nuo tipo, šis prietaisas praleidžia patalpos orą per vandens uždangą arba sausus filtrus, ant kurių nusėda dulkės. Pastaruosius reikia keisti kartą per 1-3 mėnesius.

Oro drėkintuvas

Labai svarbu stebėti drėgmę patalpoje: kai oras sausas, dulkių dalelėms lengviau jame pasklisti. O kai yra vandens, jos iškyla į paviršių. Drėgmės lygis taip pat turi įtakos dulkių erkutėms – jos neišgyvena, jei drėgmė mažesnė nei 50-55 %. Suaugusiems žmonėms optimalus drėgmės lygis yra 30-50 %. Vaikų kambariuose drėgmė turėtų būti 50-70 %. Todėl jiems būtina taikyti papildomas apsaugos nuo erkučių priemones: dažniau valyti ir skalbti tekstilę, kruopščiai išsiurbti minkštuosius baldus ir apdoroti juos priemonėmis nuo erkučių.

Kompleksinis požiūris į švaros palaikymą, šiuolaikinės techninės priemonės ir patikrintos buitinės priemonės padės gerokai sumažinti dulkių kiekį namuose ir padaryti atmosferą juose ne tik malonią, bet ir saugesnę sveikatai.

Kaip įsigyti AMWAY produktus