Maisto papildo omega-3 nauda moterų sveikatai

Riebalų rūgštys yra gyvybiškai svarbios žmogaus organizmui. Ar žinote, kad net du trečdalius žmogaus smegenų sudaro riebalai. Neuronus saugančioje dangoje, mieline, riebalų yra net 70 proc. Daug jų yra ir nervų sistemos ląstelėse membranose, miokarde, akies tinklainėje bei sėkliniame skystyje.

Nors Omega-3 Polinesočiosios riebalų rūgštys (arba tiesiog omega-3 riebalų rūgštys) yra gyvybiškai svarbios žmogaus organizmui, ne visas jas žmogaus organizmas gali pasigaminti pats. Polinesočiosios riebalų rūgštys į žmogaus organizmą patenka su maistu.

Omega-3 riebalų rūgštys atlieka labai įvairias funkcijas – nuo ląstelių kūrimo iki širdies ir kraujagyslių sveikatos palaikymo. Omega-3 rūgštys padeda išvalyti kraujagyslių sieneles nuo cholesterolio, neleidžia atsirasti „cholesterolio apnašoms“, pagerina kraujo klampumą ir stiprina kraujagyslių sieneles.

Tyrimai įrodė, kad omega-3 riebalų rūgštys yra veiksmingos sprendžiant įvairias moterų sveikatos problemas.

1.Pietų Australijos sveikatos ir medicinos institutas nustatė, kad omega-3 riebalų rūgščių vartojimas nėštumo metu sumažina priešlaikinio gimdymo riziką.

2.Irano Teherano medicinos universiteto mokslininkai įrodė, kad omega-3 riebalų rūgštys padeda sušvelninti menopauzės simptomus.

3.Indonezijos Gadja Mada universiteto mokslininkai padarė išvadą, kad omega-3 riebalų rūgštys gali apsaugoti nuo krūties vėžio.

4.Belgijos Lježo universitetas nustatė, kad omega-3 riebalų rūgščių trūkumas ankstyvuoju nėštumo laikotarpiu gali padidinti moters pogimdyminės depresijos riziką.

5.Orhuso universitetas Danijoje nustatė ryšį tarp omega-3 riebalų rūgščių reguliaraus vartojimo ir mėnesinių skausmų malšinimo.

Kokiuose maisto produktuose yra omega-3 riebalų rūgščių

Žinomiausias omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių šaltinis yra jūros žuvys, ypač jose esantys žuvų taukai. Jų naudą šiaurės tautos žinojo nuo antikos laikų. O XIX amžiaus viduryje žuvų taukų preparatas pradėtas gaminti pramoniniu būdu ir pardavinėti vaistinėse. Priemonė buvo plačiai naudojama ir išlieka populiari iki šių dienų.

Omega-3 riebalų rūgščių yra ir kituose maisto produktuose: sėmenų ir rapsų aliejuje, graikiniuose riešutuose ir sojos pupelėse. Bet yra niuansų. Išskiriamos trys svarbiausios ir žmonėms naudingiausios riebalų rūgštys omega-3:
• alfa linoleno rūgštis (ALR),
• eikozapentaeninė rūgštis (EPR)
• dokozaheksaeninė rūgštis (DHR).

Alfa linoleno rūgštis tikrai kaupiasi kai kuriuose augaluose, tačiau likusios dvi dideliais kiekiais aptinkamos tik jūrinėse žuvyse ir jūros gėrybėse (moliuskuose, dumbliuose).

Svarbu stebėti riebalų rūgščių balansą. Sveikata yra tiesiogiai susijusi su mūsų vartojamų omega-3 riebalų rūgščių kiekiu ir kokybe. Natūralus jų šaltinis yra riebios šiaurinių jūrų žuvys. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį, kur ši žuvis gaudoma ar auginama, nes joje gali kauptis ne tik naudingos, bet ir kenksmingos medžiagos, pavyzdžiui, sunkiųjų metalų. Jei negalite valgyti kokybiškos žuvies 2-3 kartus per savaitę, pasitarę su gydytoju, praturtinkite savo mitybą NUTRILITE™ Omega 3 kompleksu. Šis Amway maisto papildas padės panaikinti polinesočiųjų riebalų rūgščių trūkumą, kas neleis atsirasti jų trūkumo sukeltoms sveikatos problemoms.

Omega-3 vartojimas

Ar reikia vartoti papildus su omega-3 riebalų rūgštimis, jei nejaučiate sveikatos problemų? Taip, nes šie papildai yra veiksminga prevencinė priemonė. Palaikydami tinkamą omega-3 riebalų rūgščių kiekį organizme, sumažinsite riziką susirgti daugeliu ligų.

Simptomai, rodantys omega-3 riebalų rūgščių trūkumą

• odos būklės pablogėjimas;
• koncentracijos praradimas;
• miego sutrikimai;
• dirglumas, nuotaikų kaita;
• lėtinis nuovargis darbe;
• alerginių ligų paūmėjimas.

Galimos kontraindikacijos

Maisto papildai su omega-3- riebalų rūgštimis praktiškai neturi kontraindikacijų ir šalutinio poveikio, tačiau kai kuriais atvejais juos reikia vartoti atsargiai ir tik pasitarus su gydytoju. Būtinas atsargumas, jei jums būdinga:

• alergija jūros gėrybėms;
• kraujo krešėjimo problemos, atviros žaizdos arba kraujavimas;
• ūminės vidaus organų ligos;
• pirmasis nėštumo trimestras ir žindymo laikotarpis.

Amway Omega-3 maisto papildų vartojimas

Omega-3 maisto papildų kompleksą rekomenduojama vartoti su maistu. Kad jūsų kasdienis riebalų rūgščių poreikis būtų patenkintas, suaugusieji ir vyresni nei 14 metų vaikai turėtų gerti po 1 kapsulę 2 kartus per dieną. Vartojimo trukmė yra vienas mėnuo. Prieš vartojant, rekomenduojama pasitarti su gydytoju.

Amway kompanijos NUTRILITE™ Omega rūgštys kartu su vitaminu E supilamos į kapsules per 72 valandas nuo jų gavimo, taip užtikrinant jų kokybę sandariose kapsulėse, kurios išlaiko visas naudingas polinesočiųjų riebalų rūgščių savybes.

Vaikams aktyvaus vystymosi ir augimo laikotarpiu ypač svarbu patenkinti omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių poreikį. NUTRILITE™ Kids Omega-3 su vitaminu D patrauklioje ir lengvai virškinamoje želė saldainiukų formoje gali būti pasiūlyta vyresniems nei 3 metų vaikams.

Nuostabus vaisių skonis paslepia žuvies skonį , tad vaikai mielai juos valgo. Inovatyvi papildo formulė paverčia riebalų rūgštis emulsija, kuri išsiskiria skrandžio sultyse. Maisto papildai gaminami be saldiklių ir konservantų, o į sudėtį įeina tik natūralūs dažikliai bei natūralios kvapiosios medžiagos.

Šio maisto papildo sudėtyje yra tvarių žuvų taukų, jam suteiktas Jūros draugų – „Friends of the Sea“ sertifikatas („Friends of the Sea“ saugo vandenynus įgyvendindami išsaugojimo iniciatyvas ir sertifikuodami tvarius produktus bei paslaugas; https://friendofthesea.org/).

Kaip įsigyti AMWAY produktus sužinosite čia

Šaltiniai:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0952327822001077
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1744388120311142
https://breast-cancer-research.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13058-015-0571-6
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7588501/
Makrides M, Duley L, Olsen SF. Marine oil, and other prostaglandin precursor, supplementation for pregnancy uncomplicated by pre-eclampsia or intrauterine growth restriction. Cochrane Database Syst Rev. 2006;3:CD003402.
The American Journal of Clinical Nutrition. Omega-3 fatty acids and menopausal symptoms. Am J Clin Nutr. 2001; 74(4): 423–425.
Zheng JS, Hu XJ, Zhao YM, Yang J, Li D. Intake of fish and marine n-3 polyunsaturated fatty acids and risk of breast cancer: meta-analysis of data from 21 independent prospective cohort studies. BMJ. 2013;346:f3706.
Golding J, Steer C, Emmett P, Davis JM, Hibbeln JR. High levels of depressive symptoms in pregnancy with low omega-3 fatty acid intake from fish. Epidemiology. 2009;20(4):598-603. Deutch B. Menstrual pain in Danish women correlated with low n-3 polyunsaturated fatty acid intake. Eur J Clin Nutr. 1995;49(7):508-16.

Skaitykite daugiau apie žuvų taukų Omega 3 naudą: