Nutrilite™ Balance Within™ (DUK)

Kodėl produktas vadinamas „balance within“, o ne „probiotic“?
Kodėl jūs aprašydami produktą neminite žodžio „probiotikas“?

Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas dėl teiginių apie maisto produktų maistingumą ir sveikatingumą (1924/2006) neleidžia ženklinti maisto produktų ir maisto papildų kaip „probiotikų“ ar teigti apie bet kokią naudą sveikatai, susijusią su probiotikų / pieno rūgšties gamybos bakterijų vartojimu. Europos Komisijos nuomone, terminas „probiotikas“ reiškia, kad produktas naudingas sveikatai.

Nepaisant daugybės paraiškų, pateiktų Europos maisto saugos tarnybai (EFSA), iki šiol nėra patvirtintų teiginių apie probiotikų poveikį sveikatai. Todėl savo produkte mes paminime tik „pieno rūgštį (gaminančias) bakterijas“, taip pat lotyniškus padermių pavadinimus.

AMWAY Nutrilite™ Balance Within™

Kai kuriose Europos šalyse, pavyzdžiui, Italijoje, taikomos išimtys, kur žodį „probiotikas“ leidžiama vartoti kartu su teiginiu „skatina žarnyno floros pusiausvyrą“ dėl tam tikrų istorinių priežasčių. Be to, šiuo metu vis daugiau ir daugiau ES valstybių narių nori pritarti žodžio „probiotikas“ vartojimui maisto produktų / maisto papildų etiketėse, tai ateityje gamintojams gali būti oficialiai leidžiama aiškiai pažymėti savo produktus kaip „probiotikus“.

Kokie yra pagrindiniai Nutrilite™ Balance Within™ pranašumai?

Nutrilite™ Balance Within™ sudėtyje yra Vitaminų B6 ir B9 (folio rūgšties), kurie:
• Palaiko imuninę sistemą (Vitaminai B6 ir B9 (folio rūgštis) prisideda prie normalaus imuninės sistemos veikimo)
• Palaiko teigiamą nuotaiką (Vitaminai B6 ir B9 (folio rūgštis) prisideda prie normalių psichologinių funkcijų palaikymo)
• Sumažina nuovargį ir mieguistumą (Vitaminai B6 ir B9 (folio rūgštis) prisideda prie nuovargio ir mieguistumo mažinimo)
Be to, produkto sudėtyje yra pieno rūgšties bakterijų.

SUDEDAMOSIOS DALYS - BAKTERIJOS

Kokias bakterijas rasime Nutrilite™ Balance Within™ sudėtyje?

Nutrilite™ Balance Within™ sudėtyje yra:
• Bifidobacterium animalis subsp. lactis HN019™ (5 milijardai)
• Lactobacillus acidophilus NCFM™ (1 milijardas)

Abi padermės yra moksliškai gerai ištirtos padermės.

Kodėl Nutrilite™ Balance Within™ sudėtyje yra bifidobakterijų ir laktobacilų?

Bifidobakterijos ir laktobacilai yra dvi vyraujančios bakterijų gentys, randamos žmogaus žarnyne.

Kodėl Nutrilite Balance Within sudėtyje yra dvi padermės?

Dvi pieno rūgštį gaminančių bakterijų Balance Within™ padermės yra dvi moksliškai gerai ištirtos padermės – Bifidobacterium animalis ssp. lactis HN019™ ir Lactobacillus acidophilus NCFM™. Abi pasižymi labai gera tolerancija rūgštims, tad jų nereikia dengti specialia plėvele, kad jos saugiai įveiktų sunkias skrandžio sąlygas.

Kas yra pieno rūgštį gaminančios bakterijos? kodėl yra svarbu žinoti padermę?

Pirmojo pavadinimo dalis (pvz., Lactobacillus) tai gentis. Tai yra didelė grupė, kuriai priklauso bakterija.
• Antroji pavadinimo dalis (pvz., acidophilus) tai rūšis. Rūšis – tai bakterijos tipas jos gentyje.
• Ir trečioji – svarbiausioji – dalis (pvz., NCFM) tai padermė.
Kiekvienoje rūšyje yra daugybę skirtingų padermių. Vienos rūšies bakterijų padermės turi labai skirtingus bruožus ir charakteristikas, kadangi daugelis jų yra susiję su specifine paderme. Būtent todėl verta žinoti, kuri tai padermė.

Ganėtinai dažnai ant pakuotės matome bakterijos pavadinimą tik su jos rūšimi. Pavyzdžiui, galite pamatyti užrašą „Lactobacillus acidophilus“, o ne „Lactobacillus acidophilus NCFM“. Tačiau norėdami suteikti jums visą jus dominančią informaciją, pateikiame ir padermių pavadinimus.

Kodėl Nutrilite™ Balance Within™ sudėtyje yra 6 milijardai pieno rūgšties bakterijų?

Moksliniai tyrimai*** rodo, kad 6 milijardai pieno rūgšties bakterijų, esančių Nutrilite™ Balance Within™ tai geras bakterijų kiekis.

Ką reiškia CFU?

CFU yra kolonijų sudarymo vieneto (Colony Forming Unit) akronimas ir naudojamas gyvybingų pieno rūgštį gaminančių bakterijų skaičiui gaminyje nurodyti.

Kaip gaunamos pieno rūgšties bakterijos?

Lactobacillus acidophilus išsiskiria iš natūralios žmogaus mikrobiotos dalies ir buvo auginamas iš burnos, virškinimo ir makšties sričių. Jis dažniausiai naudojamas jogurte, pasukose, kefyre, miso, tempeh ir kituose fermentuotuose maisto produktuose.

Lactobacillus acidophilus buvo naudojamos nuo 1950 m., daugiausia fermentuotame piene ir probiotikuose.

Bifidobakterijos tai dominuojantys mikrobiniai gaubtinės žarnos mikrobiotos gyventojai. Jie yra viena iš pirmųjų genčių, kolonizuojančių kūdikių žarnyną, tai normalios suaugusiųjų žarnyno mikrobiotos dalis. Tai taip pat įprasti daugelio rūšių gyvūnų žarnyno gyventojai.

Bifidobacterium animalis subsp. lactis dešimtmečius buvo naudojamas fermentuotuose maisto produktuose

Jos buvo naudojamos nuo 1980 m., daugiausia fermentuotame piene

*** Ministero della Salute “DIREZIONE GENERALE PER L’IGIENE E LA SICUREZZA DEGLI ALIMENTI E LA NUTRIZIONE – UFFICIO 4, GUIDELINES ON PROBIOTICS AND PREBIOTICS, Peržiūrėta 2018 m. kovą

Kas yra ypatingo šiame produkte naudojamose pieno rūgšties bakterijų padermėse?

Abi padermės yra moksliškai gerai ištirtos pieno rūgštį gaminančių bakterijų padermės
• Dviejų pieno rūgštį gaminančių bakterijų genčių atstovai: Lactobacillus ir Bifidobacterium
• Puikiai toleruoja rūgštis.

Ką tai reiškia, kad bakterijos yra natūraliai atsparios?

Nuryjamos pieno rūgštį gaminančios bakterijos turėtų būti ir išlikti gyvybingos. Pieno rūgštį gaminančios bakterijos patenka į įvairias aplinkas (gamybos, sandėliavimo laikotarpiu, keliaudamos per skrandį ir patekusios į plonąją žarną), kurios gali turėti įtakos jų
išgyvenamumui. Keliavimas per žarnyną gali sukelti didžiausią gyvybingų organizmų nuostolį. Nutrilite™ Balance Within™ esančios padermės buvo pasirinktos dėl jų gebėjimo išgyventi virškinimo trakte.

Mūsų tiekėjas patikrino ir patvirtino dviejų padermių toleranciją rūgščiai ir tulžies druskai.

Kaip sužinoti, ar Nutrilite™ Balance Within™ padermės yra gyvos?

Šiam produktui atliekami griežti stabilumo bandymai, siekiant užtikrinti, kad gyvybingos pieno rūgšties bakterijos, nustatytos CFU, atitiktų etiketėje esančius reikalavimus.
Stabilumo bandymai atliekami įvairiais laiko intervalais, įskaitant visą 18 mėnesių galiojimo laiką.

Kodėl pasirinkote vitaminus B6 IR B9?

Imuninės sistemos palaikymas ir teigiama nuotaika, taip pat didėjantis nuovargio ir mieguistumo mažinimo poreikis yra trys iš svarbiausių sveikatos problemų.
Vitaminai B6 ir B9 (folio rūgštis)
• Palaiko normalią imuninę sistemą (Vitaminai B6, folio rūgštis (vitaminas B9) prisideda prie normalaus imuninės sistemos veikimo),
• Palaiko teigiamą nuotaiką (Vitaminai B6, folio rūgštis (vitaminas B9) prisideda prie normalių psichologinių funkcijų palaikymo)
• Sumažina nuovargį ir mieguistumą (Vitaminai B6, folio rūgštis (vitaminas B9) prisideda prie nuovargio ir mieguistumo mažinimo)

Šiuo metu vartoju NUTRILITE™ VITAMINĄ B PLIUS – ar turėčiau nustoti jį vartoti?

Nutrilite™ Balance Within™ sudėtyje yra tiek pat vitamino B6 (1.4 mg) ir vitamino B9 (200 µg), kiek ir vienoje Nutrilite Vitamino B Plius tabletėje.
Nors Nutrilite Vitaminas B Plius naudoja specialią technologiją, leidžiančią pratęsti vitaminų B6 ir B9 (folio rūgšties) išsiskyrimą per aštuonias valandas, Nutrilite Balance Within siūlo šių 2 B grupės vitaminų ir 2 pieno rūgštį gaminančių bakterijų padermių derinį.
Suaugusiųjų atveju, abu produktai gali būti naudojami lygiagrečiai – nėra pavojaus perdozuoti.

Kokią dalį rekomenduojamos vitaminų b dozės rasiu balance within™ papilde?

Nutrilite™ Balance Within™ turi 100% rekomenduojamos vitaminų B6 ir B9 (folio rūgšties) dozės.

SUDEDAMOSIOS DALYS - KITOS

Kodėl Nutrilite™ Balance Within™ sudėtyje yra izomalto?

Kadangi pieno rūgšties bakterijų ir vitaminų kiekis yra per mažas, kad būtų galima tinkamai dozuoti, tvarkyti ir suvartoti produktą, kaip užpildas naudojamas izomaltas.

Kodėl Nutrilite Balance Within sudėtyje yra silicio dioksido?

Nutrilite™ Balance Within™ naudojamas silicio dioksidas naudojamas siekiant užkirsti kelią drėgmės sugėrimui ir miltelių sulipimui.

Kas yra piridoksino hidrochloridas ir kodėl jo yra NUTRILITE BALANCE WITHIN sudėtyje?

Piridoksino hidrochloridas yra dar vienas vitamino B6 pavadinimas.
Vitaminas B6 prisideda prie normalaus imuninės sistemos veikimo, normalių psichologinių funkcijų palaikymo bei tingumo ir mieguistumo mažinimo.

Kas yra pteroilmonoglutaminas ir kodėl jo yra NUTRILITE BALANCE WITHIN sudėtyje?

Pteroilmonoglutamino rūgštis tai vandenyje tirpaus B vitamino, žinomo kaip vitaminas B9, folio rūgštis arba folatas, techninis pavadinimas.
Vitaminas B9 prisideda prie normalaus imuninės sistemos veikimo, normalių psichologinių funkcijų palaikymo bei tingumo ir mieguistumo mažinimo.

Kokį vanilės kvapiosios medžiagos šaltinį naudojate?

Vanilės kvapiosios medžiagos yra iš dalies gautos iš vanilės, iš dalies – iš kitų natūralių šaltinių.

Kodėl minite, kad vanilės kvapiojoje medžiagoje yra pieno?

Be vanilės ankščių yra ir kitų natūralių vanilės skonio šaltinių, pavyzdžiui, pieno. Taigi, dalis šios vanilės kvapiosios medžiagos gaunama iš pieno.
Maisto produktų ženklinimo teisės aktuose reikalaujama ženklinti ir ypač pabrėžti tam tikras medžiagas ar produktus, sukeliančius alergiją ar netoleravimą, pvz. pieną. Štai kodėl mes ne tik privalome paminėti, bet netgi ir paryškinti pieną sudedamųjų dalių sąraše.

Kiek cukraus yra produkte?

Nutrilite™ Balance Within™ sudėtyje nėra cukraus. Malonus šiek tiek saldus skonis tai šalutinis cukraus alkoholio izomalto, naudojamo kaip užpildas, poveikis.

Ar produkto sudėtyje yra dirbtinių saldiklių?

Produkte yra užpildo – izomalto, cukraus alkoholio arba poliolio, turinčio saldinantį šalutinį poveikį.

VARTOJIMAS

Nuo kokio amžiaus galima vartoti NUTRILITE™ BALANCE WITHIN™?

Nutrilite™ Balance Within™ gali būti vartojamas nuo 4 metų.

Kiek lazdelių NUTRILITE BALANCE WITHIN turėčiau suvartoti per dieną?

Rekomenduojame vartoti vieną produkto lazdelę per dieną.

Kiek laiko turėčiau vartoti NUTRILITE BALANCE WITHIN?

Rekomenduojame vartoti Balance Within kasdieną, integruojant jį į sveiką, gerai subalansuotą mitybą. Produktą galima lengvai integruoti į kasdienį gyvenimą.

Kaip vartoti šį produktą? Ar jį reikėtų vartoti tuščiu skrandžiu ar su maistu? Ar produktas gali būti maišomas su maistu ir / arba gėrimais?

Rekomenduojame vartoti vieną produkto lazdelę per dieną.
Šis produktas gali būti vartojamas nevalgius arba kartu su šaltu maistu ir gėrimais.
Miltelius galima užbarstyti tiesiai ant liežuvio arba sumaišyti su šaltu maistu, pavyzdžiui, dribsniais ar jogurtu. Jei pageidaujama, turinį galima įmaišyti į šaltus negazuotus gėrimus, pavyzdžiui, vandenį ar sultis.
Dėl produkto pobūdžio reikėtų vengti jį vartoti kartu su karštu maistu ir gėrimais.

Ar galiu sumaišyti šį produktą su apelsinų sultimis, gaiviaisiais ir sportiniais gėrimais?

Taip. Pieno rūgšties bakterijų padermės, esančios Nutrilite™ Balance Within™ yra natūraliai stiprios padermės, kurios gali išgyventi rūgščioje skrandžio aplinkoje, kurios pH yra daug mažesnis (tai reiškia, kad jis yra rūgštesnis) nei dažniausiai vartojami gėrimai.

Ar galiu naudoti šį produktą su šaldytais gėrimais / maisto produktais?

Taip. Šios dvi pieno rūgšties bakterijų padermės gali išgyventi žemesnėje nei 0° C temperatūroje.

Ar yra kokių nors maisto produktų ar gėrimų, kurių neturėčiau maišyti su šiuo produktu?

Šio produkto negalima maišyti su karštu maistu ar karštais gėrimais.

Ar skiriasi šio produkto veiksmingumas, jei aš tiesiog užbarstysiu miltelius ant liežuvio, palyginus su įmaišymu į šaltą maistą / gėrimą?

Nutrilite Balance Within turėtų būti vienodai veiksmingas, kai yra užberiamas tiesiai ant liežuvio arba maišomas su šaltu maistu / gėrimais.

Ar galiu vartoti šį produktą, jei netoleruoju laktozės? Ar šis produktas yra be laktozės?

Taip, žinoma! Nors vanilės skonio produkto sudėtyje yra pieno, tačiau jame nėra laktozės.

Ar svarbu, kada vartoju šį produktą - ryte ar vakare?

Rekomenduojame, kad Nutrilite™ Balance Within™ taptų Jūsų kasdienės rutinos dalimi.
Nesvarbu, ar vartojate Nutrilite Balance Within ryte ar vakare.

Ar šis produktas rekomenduojamas nėščioms ar maitinančioms motinoms? Jei taip, koks yra rekomenduojamas vartojimas?

Nėra jokių įrodymų, kad šis produktas kenktų motinai ar vaikui šiais svarbiais gyvenimo etapais. Nepaisant to, mes rekomenduojame nėščioms ir maitinančioms moterims prieš jų vartojimą pasikonsultuoti su gydytoju.

Ar šis produktas rekomenduojamas vaikams? Jei taip, koks yra rekomenduojamas vartojimas?

Šį produktą gali saugiai vartoti visa šeima, nuo 4 metų ir vyresnių vaikų iki senelių. Kaip ir suaugusieji, 4 metų ir vyresni vaikai kiekvieną dieną turėtų suvartoti po vieną lazdelę.
Šį produktą vartojantys vaikai turėtų tai daryti prižiūrimi suaugusiųjų, kad būtų užtikrintas tinkamas vartojimas ir elgesys su produktu.

Ar yra žinoma sąveika tarp šio produkto ir tam tikrų vaistų?

Nėra žinoma apie šio produkto sąveiką su vaistais. Turėdami klausimų, aptarkite konkretų vartojimą su savo gydytoju.

Kodėl pasirinkote vanilės skonį?

Rekomenduojame vartoti Nutrilite™ Balance Within™ kiekvieną dieną. Norėdami sukurti kuo universalesnį produktą, mes sutelkėme dėmesį į malonų, gana neutralų produkto skonį.
Kadangi Nutrilite Balance Within „naturali“ formulė turėjo stiprų pieno skonį, nusprendėme pridėti vanilės poskonį, kad produktą būtų maloniau vartoti.
Vanilė yra labai priimtinas skonis daugumoje Europos rinkų ir yra gerokai mažiau poliarizuojantis nei specialūs vaisių skoniai.

Kokie augalų koncentratai naudojami produkte?

Nutrilite Balance Within veikliųjų medžiagų sudėtyje nėra augalų koncentratų. Jame suteikiamas dėmesys į pieno rūgštis gaminančias bakterijas ir vitaminus.

PAKUOTĖ - Pirminė pakuotė (lazdelė)

Kodėl pasirinkote lazdelės formos pakuotę?

Tyrimai**** rodo, kad vis daugiau žmonių naudoja maisto papildus keliaudami ir nori patogios papildų formos.
Lazdelės pakuotė su greitai tirpstančiais milteliais suteikia klientams galimybę užberti produktą tiesiai ant liežuvio be papildomo vandens arba įmaišyti jį į šaltus gėrimus ir maistą, pavyzdžiui, sultis, kokteilius ar miuslius.

Iš ko pagaminta ši lazdelė?

Mūsų lazdelių pakuotė pasižymi trijų sluoksnių plėvelės struktūra (PET-ALU-PE), kuri gerai apsaugo mūsų padermes per visą produkto galiojimo laiką.

Kaip išmesti lazdelės pakuotę? kodėl tai neminima ant pakuotės?

Nutrilite™ Balance Within™ lazdelės pakuotė tai daugiasluoksnė medžiaga.
Kadangi atliekų rūšiavimo taisyklės kiekvienoje šalyje yra skirtingos, ant lazdelių pakuotės jų neminime – reikia laikytis vietinių atliekų tvarkymo taisyklių.
**** Šaltinis: Mitybos U&A tyrimas GIM, N=289 Moterys 28-38 su vaikais iš IT, PL, UA 2020

GAMYBA; ESANTIS PRODUKTAS, tiekėjas

Ar šiam produktui žaliavą teikia tiekėjai ir ar galutinį produktą gaminą Nutrilite?

Ne, Nutrilite™ Balance Within™ gamina mūsų tiekėjas Danisco USA Inc.

Kur yra NUTRILITE™ BALANCE WITHIN™ gamintojas?

Pieno rūgšties bakterijos yra kultivuojamos, džiovinamos ir sumaišomos su vitaminais ir kitais ingredientais JAV.

Šaltinis: amway-lithuania.com

Skaitykite: